Scheidsrechters


v.v. AS'80 werkt met een team van meer dan 30 club/KNVB scheidsrechters. Bij elke wedstrijd is ook de scheidsrechter een belangrijke factor.

De spelers moeten op elkaar kunnen vertrouwen. De trainers coachen en zullen op de spelers moeten vertrouwen. De ouders vertrouwen erop dat de trainers de spelers goed coachen. Die eenheid is er! En al deze mensen moeten op de scheidsrechter kunnen vertrouwen.

Ze vertrouwen er op dat de scheidsrechter:

 

 1. kennis heeft van de spelregels en deze na behoren toepast
 2. onpartijdig fluit
 3. situaties goed inschat
 4. de veiligheid in het oog houdt
 5. goede zelfreflectie heeft
 6. etc.

 

Alle clubscheidsrechters fluiten in het zwart/wit om aan te geven dat zij een eenheid zijn en tevens stralen zij hier mee onpartijdigheid uit. Aan de start van het seizoen zijn wij gestart met het geven van een wekelijkse scheidsrechters training en hebben we maandelijkse feedback avonden om ons zelf en onze scheidsrechters continu te begeleiden en te coachen in o.a.:

 1. een nog betere houding
 2. een nog betere spelregelkennis
 3. nog betere communicatie
 4. een nog beter spelbesef
 5. een nog beter oog voor plezier en veiligheid.

Op deze manier zijn wij continue bezig ons zelf en onze scheidsrechters te verbeteren.

Het spreekt voor zich dat een ieder "iets” mag vinden van ons en onze scheidsrechters, we motiveren een ieder dit zelfs te doen. Ieder team krijgt bij aanmelding op ons wedstrijdsecretariaat een wedstrijdformulier met een enquête over het functioneren van de scheidsrechter. Deze beoordelingen worden met de betreffende scheidsrechter besproken en verbeteringen worden doorgevoerd daar waar nodig. Alleen zo kunnen wij de clubscheidsrechters van v.v. AS’80 trainen, coachen en begeleiden. 

Alle scheidsrechters verdienen jouw vertrouwen. Alleen samen kunnen we dat bereiken.

Esther van Dok