Nieuws

Natuurgrasvelden dit weekend niet bespeelbaar

27-1


Toelichting vanuit de gemeente mbt het afkeuren van natuurgrasvelden:

Ik heb vd week meerdere telefoontjes gehad waarom natuurgras blijft afgekeurd terwijl het er optisch prima bijligt , daarom deze toelichting :
Bij bevriezing is het bij de meeste wel duidelijk maar daarna het fenomeen opdooi .

Opdooi is een term uit de wegen en landbouw . Het is niet anders als het ontdooien van de bovenste laag van een bevroren grond bij ons dan het speelveld . Als de rest van de grond bevroren blijft ( niet zichtbaar omdat het meerdere cm onder het maaiveld nog bevroren kan zijn ) kan het smeltwater niet wegzakken en ontstaat er een modderige laag bij betreding , ook het grasplantje word dan onherstelbaar beschadigd en zal de toplaag versmeren waardoor het water niet meer weg kan .

Het kan soms zo erg worden dat bij betreding de toplaag onstabiel word en in zijn geheel weer moet worden geprofileerd .

Het is daarom ook van belang dat na de vorst en opdooi periode en bij langere periode van droog en vorstvrij weer de speelvelden zsm worden gerold .

Niet alleen bij natuurgrasvelden hebben we last van opdooi ook als het na sneeuwval bij matige tot strenge vorst ( sneeuw blijft liggen ) gaat dooien mag/kan je van de kunstgrasvelden geen gebruik maken , omdat je in principe net als bij natuurgras de sporttechnische laag ( is laag waar kunstgrasmat op ligt ) ook kan beschadigen bij betreding.Nieuws afbeelding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Vandaag jarig

Marc Beek
Taha Karimi
Elton de Kom