Nieuws

Bericht van het bestuur

20-12

Sportievelingen,

Het rapport van het RIVM is vandaag verschenen. De velden van AS’80 zijn ook door het RIVM bemonstert. De resultaten van het onderzoek zijn dusdanig, dat de KNVB en de gemeente Almere het veilig genoeg achten om op de kunstgrasvelden met rubberkorrels te voetballen. 
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat er wel kankerverwekkende stoffen in de materialen zitten. Ook wij lezen verschillende bronnen en vinden het uitzonderlijk moeilijk een standpunt in te nemen. We hebben in deze ook verschillende petten op, zowel die van bestuurders , als die van vaders. Wij hebben alle 4 kinderen voetballen bij AS’80 en willen niets dan het allerbeste voor jouw en onze kinderen.


Waarom dan toch weer voetballen op kunstgras met rubberkorrels?

Zonder er een politieke discussie van te maken, vinden wij oprecht dat wij moeten kunnen vertrouwen op de overheid en de betrokken instanties. Dat is dan ook de reden dat we deze onderzoeksresultaten serieus nemen en het advies van het RIVM overnemen. Bovendien is het zo dat de KNVB zich achter de onderzoeksresultaten schaart. Wij als vereniging zullen moeten opdraaien voor de gevolgen als wij hier tegen in gaan.


Is dit het dan?

Nee. Het RIVM heeft reeds aangekondigd de toegestane normen van de schadelijke stoffen in de rubberkorrels scherper bij te willen stellen. Dit is voor ons als bestuur een signaal om zeer spoedig met de gemeente (eigenaar van de velden) om tafel te gaan, om gezamenlijk goede alternatieven te vinden. Wordt vervolgd.


Sportieve groet,


Maarten, Remco, Brian en Jan

Nieuws afbeelding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Vandaag jarig

Marc Beek
Taha Karimi
Elton de Kom